VOETREFLEXOLOGIE (24009)

In de voetreflexologie (of reflexzonetherapie) werken we vanuit het uitgangspunt dat je organen en lichaamsdelen in verbinding staan met bepaalde plaatsen (zones) op je voeten. Het masseren van deze zones herstelt de energiedoorstroming in je lichaam.

De voetreflexologie (ook reflexologie of reflexzonetherapie) is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De reflexologie deelt de voetzool in in zones die corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart en de lever en stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt, en dat aan de voetzool gevoeld kan worden met welk corresponderend orgaan er iets aan de hand is.

In het begin van de vorige eeuw heeft verpleegkundige en fysiotherapeute Eunice Ingham ontdekt dat je voeten een verhaal vertellen. Door vele voeten te masseren lukte het haar om de reflexzones op onze voeten in kaart te brengen. Er is bijvoorbeeld een reflexzone voor het hoofd, de rug, nieren, lever en nog veel meer. Met het masseren van deze zones heffen we blokkades op en kunnen lichaam en geest zich herstellen en ontspannen. Na de behandeling voel je je vaak een stuk lichter en vitaler.

“Ik heb echt iets aan de behandelingen gehad. Ik voel me nu vooral meer geaard. En (o.a.) door de tips die je hebt gegeven, heb ik geleerd om mijn grenzen beter te stellen en me af te sluiten van anderen wanneer ik overprikkeld ben.”

Fleur

Lees meer ervaringen van anderen…

Kaart
Opbellen
E-mail
Info