Praktijk Anne-marij Pasma         Voetreflexologie, Zwangerschapsreflexologie en   Healing in Nijmegen

BOEKEN

Zwanger met hart en ziel is een boek vol ervaringen, handreikingen en suggesties.

Het wil je als aanstaande ouder inspireren om tijdens de zwangerschap, geboorte en kraamtijd ook stil te staan bij de emotionele en spirituele aspecten. Zwangerschap is immers niet alleen een tijd van lichamelijke veranderingen. In negen maanden groei je samen toe naar je rol van ouders, maak je plaats voor je kind in je hoofd en je hart, in je relatie en je familie, in je huis en in je werk… De rode draad is de visie dat je al vanaf de conceptie contact kunt maken met het kindje dat gaat komen, door innerlijke gesprekken, afstemming en samenwerking met de baby in je buik. Dit is een immense bron van vertrouwen, ook na de geboorte.

Zwanger met hart en ziel is geschreven op basis van een jarenlange uitwisseling met aanstaande ouders en bevat dan ook volop voorbeelden uit de praktijk. 

De bijbehorende cd bevat ontspanningsoefeningen en visualisaties voor contact met jezelf, elkaar en je kind.

'In de kwetsbaarheid die  kinderwens, zwangerschap en de geboorte van een kind met zich meebrengen,  ligt een grote schat verscholen: we staan in contact met ons hart en onze ziel. Geven we ons hier bewust aan over, dan boren we een onverwoestbare bron van vertrouwen aan'.

Zwanger met hart en ziel is een volledig herziene en uitgebreide versie van het in 1999 bij Ankh-Hermes verschenen boek met dezelfde titel (ondertitel ‘contact met je ongeboren kind’). De uitgaven van 2008 en daarna zijn inclusief cd.

  • Met oefeningen en visualisaties op cd
  • Geïllustreerd met 32 tekeningen.
  • Auteur: Riet van Rooij, met een voorwoord van Beatrijs Smulders
  • Altamira, 2008  
  • Te koop in mijn praktijk voor € 10,-

     

Beatrijs Smulders in het voorwoord:

"Zwanger met hart en ziel staat je bij in de kwetsbare en belangrijke taak van beginnend ouderschap. Daarom beveel ik het dan ook van harte aan".

Recensies 

Het tijdschrift voor verloskunde:

"De benadering is zeer positief en nuchter. Deze nuchterheid maakt het boek verfrissend. Want de woorden spiritualiteit, visualisatie en mandala klinken misschien wat zweverig in de oren, toch vindt de schrijfster de balans met het gezonde verstand. Al met al een boeiend boek dat makkelijk leesbaar is. De kracht zit in de unieke aandacht voor de spirituele kant van een zwangerschap en geboorte... een aanrader".

Lezers:

Rachel: "Waar de meeste zwangerschapsboeken vol staan met praktische adviezen, tips en fysieke weetjes, (nuttig hoor, daar niet van) hier eindelijk een boek over een andere kant. Hoe ervaar je beginnend moederschap, hoe maak je contact met je kind en hoe vind je je eigen antwoorden in deze spannende fase, die zo veel vragen oproept. Ik kreeg het boek cadeau en mijn man en ik waren beiden heel verrast!"

 
Kaart
Opbellen
E-mail
Info