BATC Therapeut

De BATC therapeuten zijn HBO gekwalificeerd als BATC paramedisch natuurgeneeskundig therapeut met minimaal een diploma HBO medische basiskennis.

Beroepsmatig breed geschoold in meerdere natuurgeneeskundige studies. Ze zijn volledig gericht op minimaal vijf natuurgerichte werkvormen. Doordat zij volledig holistisch werken, zijn het brede specialisten in hun vak.

Tijdens een intakegesprek wordt er gekeken of de behandelingen je verder kunnen helpen en we stellen daarna een plan van aanpak op.

 

De vijf natuurgerichte principes zijn:

1) Energie

Energie is de bron van alle leven. Zonder voldoende energie in ons lichaam kunnen wij niet tot herstel komen. Het aanvullen en herstellen van de energiebalans is het eerste wat nodig is om tot genezing te komen.

Bachbloesem kan hier een goede bijdrage aan leveren.

 

2) Prikkeloverdracht

Energie moet stromen...

In ons lichaam hebben wij zenuwbanen en meridianen die daarvoor zorgen. Als er geen goede geleiding is dan ontstaan er blokkades en stagneren er diverse functies in het lichaam.

3) Drainage

Onze cultuur is zodanig dat we ons dagelijks toxisch belasten, zowel geestelijk als lichamelijk.

Negatieve gedachten zetten zich om in gif/blokkades in het lichaam.

Er kunnen ook allerlei invloeden van buitenaf zijn die een negatieve invloed op ons hebben.

Bijvoorbeeld: langdurige stressvolle situaties op je werk of in een relatie.
Maar ook ongezond voedsel, roken, teveel drank, drugs en overmatig medicijn gebruik geven een toxische belasting.
Om de prikkeloverdracht goed te laten verlopen moet het lichaam zich regelmatig reinigen van zowel de geestelijke als lichamelijke ballast.
Dat is goed voor het genezingsproces.
Vaak zien we na een aantal voetreflexzone behandelingen een herstel van de vitaliteit en de gezondheid.
Ook preventieve (onderhouds) behandelingen dragen veel bij aan de vitaliteit en het voorkomen van gezondheidsklachten.

 

4) Voeding

Om gezond te blijven, is het eten van alleen stoffelijk voedsel niet voldoende. Het lichaam heeft voldoende voedingsstoffen, mineralen en vitamines nodig om gezond en goed te functioneren.

Maar even belangrijk is de geestelijke voeding die je binnen krijgt door dingen te doen waar je een goed gevoel van krijgt, en waar je energie van krijgt.
Dat zijn positieve ervaringen waardoor je gevoed wordt. Deze zijn nodig om tot een goede verwerking van het leven te komen.

 

5) Psyche en het (on)bewuste ziekmakende gedragspatroon

(Oude) vastzittende gedachtepatronen werken vaak negatief in op je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

 Je kunt er letterlijk ziek van worden of een burn-out ontwikkelen. Dergelijke ziekmakende denkpatronen kun je meestal niet zo maar even afleren. Daarom kan een coaching traject helpen.